sunnuntai 18. elokuuta 2013

Gramvousa-Balos Bay-risteily

Heippa kaikki! Kreeta postaukset jatkuu laivamatkan merkeissä! Tiistaina kellot pärähti aikasin soimaan, ja bussi tuli hakemaan meidät hotskun edestä 8.20. Huristeltiin bussilla Kastelli Kissamoksen satamaan, josta lähettiin tolla valtavalla laivalla kohti Gramvousan saarta. Finnmatkojen esitteessä tätä retkeä kuvailtiin romanttisena veneretkenä, joten molemmat saatiin sellanen käsitys, että matka taitetaan sellasella ihanan tunnelmallisella pikkupaatilla, ja meidän lisäks retkelle osallistuis ehkä pari muutakin pariskuntaa. Näin ei kuitenkaan ollu, vaan toi laiva imas sisäänsä reilu 1000 ihmistä meidän lisäks...






 Itse retkimaksun lisäksi veloitettiin 1e luonnonsuojelua varten. Meille jaettiin tälläset luontopassit, joiden avulla pääsi tuonne laguunille ja Gramvousan rannalle.

 Laivamatka kesti about tunnin, ja mua vähän harmitti se, että siellä oli niin paljon ihmisiä, että oli tosi epämukavaa ja ahdasta matkustaa. Maisemiakin oli niin hankala kuvailla, kun turisteja pukkasi eteen joka suunnasta. Tän retken juttu olikin nimenomaan se päämäärä, ei niinkään se matkanteko (tällä kertaa).


Nää kuvat on meidän ekasta kohteesta; Gramvousa beachilta. Se oli tosi kaunis paikka, ja jos olisi halunnut, olisi voinut kiivetä ylös vuorelle ihastelemaan maisemia Venetsialaiselta linnoitukselta. Me nautiskelijat ei kuitenkaan sinne jaksettu kavuta, joten nautittiin puolisentoista tuntia tosta ihanan lämpimästä ja kristallinkirkkaasta merivedestä ja auringosta!





 Tän jälkeen meidän matka jatkui kohti pää kohdetta; Balos Bayn laguunia. Se oli yksinkertaisesti yksi hienoimmista paikoista, missä oltiin koskaan oltu. Sitä paikkaa ei kameralla pystynyt ikuistamaan sellaisena kuin se todella oli, mutta näistäkin näkee kuinka VALTAVA se oli! Laguuni oli siis kokonaan n. polveen asti syvää vettä, ja laivalta piti kahlata monta sataa metriä hiekkarannalle, jos halusi sinne ottamaan aurinkoa. Paikasta oli vaikea löytää tarpeeksi syvää vettä uimiseen, mutta siellä täällä oli pieniä syviä kohtia, joissa oli ihana pulahtaa. Vitsit mikä paikka!!

Suosittelen tätä reissua kaikille, jotka haluaa nähdä ja kokea kaks upeaa rantaa ja viettää romanttisen päivän oman kullan kanssa hihi :) Reissu makso Finnmatkoilla vähän reilu 50e ja tuolla Balos Bayn laguunilla perittiin 1e lisämaksu siitä, että se on luonnonsuojelualue. Ei siis ollenkaan paha näin ihanasta päivästä ja loman kohokohdasta! Onko teillä kokemuksia näistä kyseisistä paikoista?

~ janninamaria

6 kommenttia:

  1. Oi toi laguuni näyttää aivan ihanalta!!

    VastaaPoista
  2. oi ihania kuvia!!♥ tulee hirvee matkakuume! :>

    VastaaPoista
  3. Joooooo mäki oon ollu tuolla !! :) En oo nyt yhtää varma ollaanko me menty tolla samalla laivalla, sen muistan että paljon ihmisiä siellä ainaki oli :D mut mua pelotti ihan kauheesti ku se keinu niin paljon :D en tiiä oliks sillon sit jotenki hirveen tuulinen päivä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. haha voi ei :D ! Mua vähän harmitti ku oli niin paljon ihmisiä, mutta onneks kohteet oli ihan täydellisyyksiä<3

      Poista